Fons bibliogràfic especialitzat en mobilitat (Biblioteca Francesc Candel)

Compartir dona gustet:

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Agents intervinents

Biblioteca Francesc candel

La relació del territori de la Marina – Zona Franca amb el món de l’automòbil i la mobilitat sempre ha estat intensa.

Història

De primer, amb l’arribada de la Seat als anys cinquanta i els canvis que aquest fet va ocasionar en el traçat urbà i en la consciència social de l’època. I actualment amb la implantació al barri d’entitats i institucions com l’Escola d’Aprenents de la Seat, el Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona, la STA (Societat de Tècnics d’Automoció) i l’oficina de la DGT de Barcelona, La Campana.

Sensible a aquesta realitat, la Biblioteca Francesc Candel ha especialitzat una part del seu fons, en el món del motor i de la mobilitat.

El Fons en l'actualitat

El fons es troba actualment ubicat a la primera planta de la biblioteca i consisteix en un miler de documents en diferents suports: monografies, revistes, còmics i DVD, els quals es diferencien de la resta de la col·lecció amb una senyalització específica; l’emblemàtica figura del Seat 600.
Així mateix destacar l’existència d’un apartat concret que porta per títol “Mobilitat i desenvolupament sostenible” amb la intenció de l’equipament, d’incrementar-ne la dotació documental, en paral·lel a la creixent importància social i econòmica d’aquests temes, pel futur de la ciutat.

Seu de les Jornades sobre el Transport Urbà

Per últim destacar el fet que en aquest equipament, és on es desenvoluparan les Jornades sobre el transport urbà de mercaderies el pròxim 20/9/2021. A continuació, consulta el programa de cadascun dels 3 mòduls de què es composen les jornades: 

Veure programa 1er mòdul– Pla clima (de 16 a 17h)
Veure programa 2on mòdul– Coopolis (de 17 a 18h)
Veure programa 3er mòdul – Taula d’Emergència Climàtica (de 18 a 20h)