Añade aquí tu texto de cabecera

RutesCompartides.cat neix amb dos grans objectius: reduir costos econòmics i ambientals i fomentar la cooperació entre els productors. Està fet amb programari lliure i el seu funcionament és semblant al de les aplicacions per compartir cotxe.

 

Una diagnosi feta per membres de Tres Cadires, cooperativa ubicada a Arbeca (Garrigues), a un centenar de productors agroalimentaris va posar de relleu que hi ha productors que fan les mateixes rutes o rutes coincidents habitualment, així com molts altres que no venen a certes zones del país pels costos econòmics que els suposa haver-ho de transportar ells mateixos o pagar una empresa de paqueteria. A partir d’aquí es va començar a treballar en una solució “útil” que permetés als productors compartir el transport i distribució de les seves mercaderies.

El productor que es registra a l’aplicació pot penjar la ruta que fa indicant la freqüència, ja sigui puntual o de forma habitual, i l’espai disponible que té a la furgoneta. També pot buscar rutes ja creades d’altres productors que quadrin amb la seva comanda i sol·licitar que la duguin.

L’eina inclou opcions com punts entremitjos, desviació màxima de la ruta, tipus de transport (isotèrmic, refrigerat, congelat o en sec) i espai disponible al vehicle, a més de l’opció de valorar el grau de satisfacció amb les rutes que s’han compartit.

Projecte impulsat per Ponent Coopera, la Cooperativa Tres Cadires i la Xarxa Ecològica de Ponent amb el finançament majoritari de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i l’Einateca Agroecològica